Vælg en side

Tag en sviptur til Agadir og oplev byens mange seværdigheder

af | nov 9, 2020 | blog | 0 Kommentarer

Tag en sviptur til Agadir og oplev byens mange seværdigheder

Er du på ferie på Tenerife eller bosat på Tenerife, og ønsker at opleve Agadir i Marokko, så er der flere måde at komme til Agadir fra Tenerife.

Den hurtigste måde at komme til Marokko på er med fly, og hvis du foretrækker at sejle, så er det også muligt med en færge.

Langt de fleste der skal til Agadir fra Tenerife, vælger fly da det både er billigere og hurtigere.

En sviptur til Agadir i Marokko vil byde på en by med gode hoteller, strande og et livligt havnemiljø.

Du vil også opleve ægte marokkansk atmosfære og miljø, på trods af at byen bærepræg af at være en moderne ferieby.

Der findes et hav af forskellige seværdigheder og monumenter i Agadir, og nogle af dem er et ”must see”, hvis du skal besøge Agadir i Marokko.

I dette indlæg vil vi komme med de fem ting, vi mener er et ”must see”, når du besøger Agadir i Marokko.

 

Top 5 attraktioner og seværdigheder i Agadir

 1. Stranden i Agadir

De fleste der besøger Agadir, er på grund af deres populære strand, som består af flere kilometer strandpromenade med restauranter, barer, cafeer.

Der findes også et hav af forskellige butikker, hvor du bl.a. kan købe badetøj, håndklæder, drikkelse og alt andet, som der kan være behov for, når der skal soles og bades på stranden.

Langs strandpromenaden findes der mange store hotel, ressorts og lejligheder, der kan bookes, hvis man gerne vil bo tæt på stranden.

På stranden i Agadir er der rig mulighed for at svømme og sole sig, og hvis man har brug for mere action, så findes der surferskoler, og andre aktiviteter såsom vandscootere, bananbåde osv.

I forlængelse af Agadir stranden finder du havnen i Agadir, og hvis du trænger til afveksle fra stranden, så kan man nemt bevæge sig hen mod havnen for at udforske den.

2. Kasbah ruinerne

Hvis du skal besøge Agadir, og du ønsker at se lidt historie på din rejse, så skal du besøge Agadir’s citadel eller bedre kendt som Kasbah ruinerne, som kan dateres helt tilbage til 1572 tallet. 

Kasbah ruinerne er beliggende 300 meter over havets overflade på en bakkeside.

Ved Kasbah ruinerne er der et skilt, hvor der står følgende ord på Arabisk ”Gud, land, konge” og om aftenen kommer der lys i skiltet, så disse ord bliver lyst op over Agadir. 

Der er ikke meget tilbage af Kasbah, og det er faktisk kun murværk, og indgangen der stadig er nogenlunde intakt.

Når du ankommer til Kasbah ruinerne, vil du hurtigt opleve den fantastiske udsigt ud over Agadir og Atlanterhavet.

3. Monumenter midt i Agadir

I bymidten af Agadir er der en del flotte og historiske monumenter du bør se.

Gran Mosque

I den centrale del af Agadir finder du Grand Mosque, som er en moske, der er bygget i en moderne stil, og har en meget unik stil i forhold til andre moskeer i Marokko.

Agadir Memorial Museum

I Gardens of Olhao i centrum af Agadir finder du et museum, der har til formål at huske folk på det tragisk jordskæl i 1960, som jævnede flere bygninger med jorden.

Jordskælvet resulterede i 18.000 døde og mange blev hjemløse efterfølgende.

Agadir Memorial Museum har en stor samling af billeder, der viser byen før og efter jordskælvet.

4. Crocoparc

Oprindeligt blev Crocoparc lavet til at sikre Nile krokodillernes overlevelse, da mængden af Nile krokodiller var faldende, på grund af jagt.

Dette krokodillereservat rummer mange forskellige dyr, og krokodillerne lever i de bedste vilkår.

En Nile krokodille lever så godt i Crocoparc, at de kan blive helt op til 6 meter lange.

I Crocoparc kan du se og udforske disse mægtige og frygtede Nile krokodiller på sikker afstand og i et sikret miljø.

Udover de spændende Nile krodiller, så har reservatet også en have, hvor du finder et hav af forskellige planter både fra Agadir området, men også fra andre eksotiske steder.

I Crocoparc kan du få en guidede tur igennem hele reservatet, og mange af guiderne har en stor viden indenfor krodillerne og planterne, så du får en helt unik viden og oplevelse.

5.Agadir Paradise Valley

Agadir Paradise Valley eller også bare Paradise Valley, som er en del af Tamraght River Valley ligger på High Atlas bjerget, der er beliggende 20 kilometer nord fra Agadir.

Dette område har ikke fået navnet Paradise Valley tilfældigt, og området er fyldt med klipper, palmetræer, floder, og smukke vandfald.

Der findes krystalklare vand flere steder i Paradise Valley, og hvis du besøger området på en varm dag, så er det næsten umuligt, at undgå at tage en dukkert i det krystalklare vand.

Anders Vajhøj

Anders Vajhøj

Hej mit navn er Anders Vajhøj og det er mig der skriver de fleste indlæg på denne hjemmeside om den fantastiske ferieø Tenerife. Jeg har selv været på Tenerife og de kanariske øer + 20 gange.

Måske disse blog indlæg har interesse for dig

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anders Vajhøj

Anders Vajhøj

Hej mit navn er Anders Vajhøj og det er mig der skriver de fleste indlæg på denne hjemmeside om den fantastiske ferieø Tenerife. Jeg har selv været på Tenerife og de kanariske øer + 20 gange.