Vælg en side

5 ting du kan lave på Tenerife

af | aug 7, 2020 | blog | 0 Kommentarer

5 ting du kan lave på Tenerife

Hvis du snart skal til Tenerife, kan du få tiden til at gå med disse fem seværdigheder og aktiviteter.

1.    Carnival i Santa Cruz

Hvert år når den verdensberømte Carnival i Rio de Janeiro starter, sker det samme i Santa Cruz, Tenerifes hovedstad. I 2 uger er byen grebet af Samba, optog, og tusindvis af euforiske mennesker der traver igennem byen til dunkende sambarytmer. Der sker også en livlig udveksling med Rio, idet Carnival tropper fra Rio besøger Santa Cruz og omvendt.

I disse 2 uger står byen simpelthen på hovedet, dag og nat. Kun i de spæde morgentimer stilner rumlen lidt af, men også kun lidt. Omkring kl. 4 bliver det lidt stille i gaderne, fordi mange er udmattet og sover i et par timer. Men kl. 7 er der igen fuld drøn på. Carnival i Santa Cruz de Tenerife er ikke så stor som den i Rio, men ellers står den på ingen måde tilbage. Det er en af de helt uforglemmelige oplevelser.

Der findes året rundt billige flybilletter til Tenerife, så hvad skulle holde dig tilbage?

2.    Surfing på sydkysten

Tenerife er så frodig fordi det er faktisk ret fugtigt. Det regner meget, fordi vulkanen i øens centrum er over 4000 m høj og danner sit eget mikroklima. Varm luft fra Atlanterhavet stiger til vejrs, men de sneklædte tinder fra Pico del Teide virker som et kæmpe køleelement. Den varme luft køler af og kondenserer til tykke skyer, som så cirkler rundt om vulkanen.

Men den sydligste del er en trekantet spids der rager 20-30 km ud over skydækket. Der regner det næsten aldrig. Playa de las Americas, rummer udover store hotelkæder også finde strande med perfekte bølger til surfing. Eller tag til Surfcenter Playa Sur ved El Medano.

3.    Pico del Teide

Vulkanen er en af hovedattraktionerne. Den betragtes som udslukket, men så helt sikkert kan man aldrig være. Pico del Teides er en klassisk billedbog kegle-vulkan, der rager op over 4000 m, lige i øens centrum.

Der er nemt at nå toppen med bjergbanen. Men inden du kan det skal du igennem vulkanens kæmpe Caldera. Det er det mest fantastiske månelandskab.  En kæmpe slette dækket med forrevne sorte lava klipper og brokker. Det er bogstaveligt Mordor fra Ringenes Herre.

4.    Hike igennem 3 klimazoner

Landskabet på Tenerife er utroligt varieret. På et par timers kørsel kan du opleve fire klimazoner, noget som er enestående i hele verden. Du kan starte i nord, hvor klimaet er subtropisk. I øens sydlige ende kan du opleve rigtig ørken. Der skinner solen 350 dage om året og landskabet et skoldet og knastørt. Nærmer du dig Calderaens ydre ring, kommer du op i 1500 m højde, med fyrtræer, alpine enge med græssende køer, som få dit til at tro at du er blevet beamet til Schweiz.

5.    Delfin- og hvalsafari

Mellem Tenerife og La Gomera findes der flere flokke hvaler og delfiner. Både til hvalsafari sejler fra Los Christianos og de fleste andre sydlige havnebyer. Dyrene er vant til at mødes med turister, og med lidt held kommer du meget tæt på.

Anders Vajhøj

Anders Vajhøj

Hej mit navn er Anders Vajhøj og det er mig der skriver de fleste indlæg på denne hjemmeside om den fantastiske ferieø Tenerife. Jeg har selv været på Tenerife og de kanariske øer + 20 gange.

Måske disse blog indlæg har interesse for dig

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anders Vajhøj

Anders Vajhøj

Hej mit navn er Anders Vajhøj og det er mig der skriver de fleste indlæg på denne hjemmeside om den fantastiske ferieø Tenerife. Jeg har selv været på Tenerife og de kanariske øer + 20 gange.